Обучението в Бургас провокира “зелени” идеи

На 25-26 февруари, в гр. Бургас се проведе първото от поредица обучения за “зелени” иновации в бизнеса, организирано от CEED България, в партньорство с Innovation Norway.

Обучението предизвика силен интерес и събра над 30 участника от гр. Бургас и гр. Ямбол, които работиха усилено върху създаване на бизнес модели за “зелени” иновации. Те бяха изключително активни и се групирага по екипи, за създаване на по-ефективни модели.

През двата дни участниците от Бургас разгледаха  примери на успешни “зелени” иновации, получиха консултации за ефективно разработване на своите идеи, както и съвети за презентирането им.

В края на втория ден 10 отбора презентираха своите идеи и 4 от тях се класираха за участие в Green Demo Day в гр. София на 5 април, където ще представят идеите си пред жури и ще се състезават с най-добрите идеи от другите градове – Варна, Пловдив, Габрово, Враца и София.

Победителите ще спечелят пътуване до Норвегия за обмен на опит в края на месец април, както и консултации за разработване на цялостен бизнес план.

Recent Posts