Holoma e големият победител в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ по Bloomberg TV Bulgaria

Иновативната компания Holoma е големият победител в първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“, което Bloomberg TV Bulgaria реализира. По време на финалния епизод на вдъхновяващото предаване представителите на стартиращата компания презентираха своята бизнес идея по най-добрия начин пред реномираното жури и заслужено спечелиха първото място сред финалистите в стартъп състезанието.

Holoma е иновативна компания, разработваща медицинска система за холограмни модели в подкрепа на персонализираната костна хирургия. Победителят във вдъхновяващото предаване ще получи достъп до финансиране, грантови решения, акселераторски програми и срещи с ключови ментори в Обединеното кралство. Голямата награда е осигурена от DIT (Department for International Trade) UK и Британското посолство в София, партньори на „Дръзките“. По време на финалния епизод Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания в България, отличи големия победител в телевизионното стартъп състезание.

Паралелно с това, иновативната разработка за следене на представянето и спортната форма на професионални спортисти Barin Sports, е стартиращата компания, която спечели наградата на Българска фондова борса – участие в акселераторската програма BeamUp Lab. Специалната награда връчи доц. д-р Маню Моравенов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Българска фондова борса.

Професионалистите с богат опит и експертиза,  които определиха големия победител в телевизионното стартъп състезание, са Ивайло Славов, изпълнителен директор и член на Надзорния съвет на технологичната компания DIGITALL, Силвия Павлова, съосновател и управляващ партньор на компанията за биокозметика Wooden Spoon и Филип Ромбаут, съсобственик и председател на Борда на директорите на „Агрополихим”. Водещи на кулминационния епизод на „Дръзките“ бяха серийният предприемач Павел Екзекиев и водещата на сутрешния блок „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria Роселина Петкова. Всички епизоди на телевизионното стартъп състезание са налични и могат да се гледат в удобно време за всеки на сайта на „Дръзките“.

С реализирането на първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“, Bloomberg TV Bulgaria, част от Investor Media Group, надгражда мисията си да бъде в полза на бизнеса и прави поредната крачка към насърчаване на добрите практики, предоставяйки поле за изява на иновативните бизнес решения за едно по-добро и успешно бъдеще.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса. Партньор на проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД.

Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Holoma e големият победител в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ по Bloomberg TV Bulgaria
Към началото