Промените в макроикономическата среда, инвестиционните възможности и печелившите стратегии – на фокус в Investor Finance Forum

Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона ще се проведе на 4 ноември

Промените в макроикономическата среда, инвестиционните възможности и печелившите стратегии по време на криза ще бъдат на фокус по време на единадесетото издание на конференцията Investor Finance Forum. Най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона, което водещият икономически сайт Investor.bg организира, ще се проведе на 4 ноември от 11 часа в хотел Hyatt Regency Sofia, зала „Васил Левски“. Представители на финансовия и бизнес секторите, beam пазара, публични компании, инвестиционни посредници и инвеститори ще вземат участие в професионални и експертни дискусии в пет панела.

Макроикономиката във времена на покачващи се цени, високи лихви и нестихваща несигурност“ ще бъде темата на откриващия панел на конференцията. Присъстващите в залата ще научат как се промени макроикономическата среда през 2022 г. и кои са основните двигатели на промяната, как се отразяват покачващите се цени върху икономическите нагласи и може ли скоро инфлацията да се забави. Отговорите на тези въпроси ще търсят утвърдени лица и представители на капиталовите пазари, бизнеса и публичните компании. Те ще коментират още какви са „оръжията“ на централните банкери в сегашната ситуация, какъв ще бъде приоритетът за регулаторите, възможно ли е една евентуална рецесия да възпре България от членство в еврозоната и ще бъде ли спазен срокът за 2024 г.

Представители на beam пазара, публични компании, инвеститори и инвестиционни посредници ще вземат участие по време на втория панел „Българката борса в новата реалност“. Те ще споделят повече за ESG измерването и отчитането на устойчивостта на компаниите и за новите инвестиционни възможности и инструменти.

Третата задълбочена дискусия „Инвестиционните фондове – защита при падащи пазари“ ще предложи на присъстващите на Investor Finance Forum експертен разговор за това как инфлацията се отрази върху апетита за активи, кои инвестиции може да ни помогнат да се предпазим от високите цени, как се отразяват ходовете на централните банки, възможно ли е енергийната криза в Европа да навреди на отговорните инвестиционни политики (ESG политики) на компаниите и как фондовете се влияят от политическата конюнктура на големите пазари.

Застрахователни и банкови стратегии за дигиталния свят. Как може да се управлява финансовият риск? Пътешествието към отвореното банкиране, иновациите в плащанията и следващата дигитална революция. Това са само част от ключовите теми по време на четвъртия панел „Технологичното бъдеще на финансите и киберпредизвикателствата пред него“ на специализираното събитие.

Изявени имена от инвестиционната общност ще вземат участие в заключителния панел „Активни инвестиции 101: кои са печелившите стратегии по време на криза?“. Те ще очертаят заслужава ли си да се купуват акции, които в момента поевтиняват, кои са предимствата в инвестирането на БФБ и на чужда борса и продължава ли златото да е добра инвестиция при криза. В рамките на професионалните дискусии ще бъде обсъдено още докога ценният метал ще запази славата си като съхранител на стойността и може ли заформящият се имотен балон да спука плановете ни за възвръщаемост. И още – какво се случва с криптовалутите и защо вече не се говори за тях?

Подробности за програмата и участниците в единадесетото издание на Investor Finance Forum ще научете на Investor Media Pro, където може да се регистрирате за присъствие на място на конференцията.

Генерални партньори на конференцията са Fibank и Аурубис България. Основни партньори на събитието са Management Financial GroupАлтерко АД, ЕЛАНА Финансов Холдинг и Сирма. Събитието се организира с подкрепата на Amundi Asset Management, Johnnie Walker, Девин ЕАД, Compass Investment и Българска фондова борса. Официален автомобилен партньор на събитието е PORSCHE SOFIA IZTOK|VW.

Институционални партньори на Investor Finance Forum са Френско-българска търговска и индустриална камара, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Българска стартъп асоциация(BESCO), Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Betahaus Sofia, CEED Bulgaria, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, сп. BGLOBAL и „Мениджър Нюз“.

Промените в макроикономическата среда, инвестиционните възможности и печелившите стратегии – на фокус в Investor Finance Forum
Към началото