ММЕ – трета (последна) отворена покана

Media Motor Europe

В началото на 2020 г. стартира проекта MediaMotorEurope, по програма Хоризонт 2020, в който България участва чрез Клъстер “София град на знанието”. MediaMotorEurope подкрепя обещаващи високотехнологични иноватори в медийния сектор и креативните индустрии, като предлага изцяло спонсорирана 6-месечна менторска програма с онлайн обучителни сесии, семинари, питчинг и възможности за коопериране.

Подходът се състои в оказване на подкрепа на стартиращи и развиващи се предприятия от креативната и медийната индустрии за създаване и въвеждане на иновативни технологии при решаване на тези предизвикателства. 40 стартъп и скейлъп компании от медийния сектор вече са избрани и се търсят последните 20 компании със сериозен потенциал!

Какво предлага Media Motor Europe?

Избраните стартъпи и скейлъпи получават:

  • Специализиран бизнес коучинг за разрастване на бизнеса и излизане на нови перспективни пазари;
  • Индивидуализирана подкрепа и насоки според реалните потребностите на стартъпа за подобряване уменията в такива области като пазарен анализ и оценка, продуктово-пазарно профилиране, маркетинг, правни аспекти, умения за набиране на средства чрез „питчинг“, набиране на средства, разработване на продукт, стратегическо управление, излизане на международни пазари, UX дизайн, и много други;
  • Създаване на контакти за работа и творческо сътрудничество с водещи корпорации от медийната и креативната индустрии, както и подкрепа за работа по обществени поръчки;
  • Осигуряване на възможности за срещи и създаване на преки контакти с мрежи на международни инвеститори;
  • Представяне на разработваните продукти / услуги на значими медийни събития като Slush, IBC, Digital Media Days и New Radio Day, както и Mediatech on Stage;
  • Възможност за придобиване на билети за подходящи международни конференции, които имат силно влияние за индустрията;
  • Ваучери в размер на до 600 EUR за покриване на някои пътни разходи за участие в събития (при спазване на изискванията за здравна безопасност).

Кога ще се реализира програмата?

Програмата ще бъде реализирана в периода от юли до декември 2021. Целият посочен пакет услуги е безплатен, благодарение на Startup Europe.

Запознайте се с критериите за легитимност и допълнителната информация за отворената покана тук.

Срок за кандидатстване:

Каним българските иновативни стартъпи/скейлъпи да кандидатстват за включване в програмата. Срокът за подаване на заявления е до 27 май 2021 г., 17:00 CET. 

КАНДИДАТСТВАЙТЕ СЕГА!

ММЕ – трета (последна) отворена покана
Към началото