Пътят на България към еврото – на фокус в конференцията Banking Today на Investor.bg в София на 9 май

Подуправителят на БНБ Нина Стоянова ще открие голямата банкова конференция

Ще се удължи ли пътят на България към еврото, какви са следващите стъпки за страната ни към еврозоната и ще си върнат ли централните банки загубеното доверие на пазарите– тези и още въпроси ще бъдат в центъра на новата банкова конференция Banking Today, която се организира от водещия икономически сайт Investor.bg, част от Investor Media Group.

Тя ще се проведе присъствено на 9 май от 14:00 часа в зала „Васил Левски“ на хотел Hyatt Regency Sofia. По време на голямата полудневна конференция присъстващите ще научат на живо и от първо лице благодарение на дискусии, обособени в два тематични панела, кои са новите предизвикателства пред бизнеса и какви промени предстои да бъдат направени в банковия сектор за подпомагане на неговото развитие.

Точно в 14:30 часа ще се постави началото на първата част на събитието. Дискусията на тема „Пътят на България към еврото“ ще бъде открита от подуправителя на БНБ Нина Стоянова. Модератор на първия панел ще бъде Свилен Колев, експерт направление „Банкова политика и анализи“ в Асоциацията на банките в България, а в дискусията с експертиза и коментари ще се включат известният финансист и банкер Левон Хампарцумян, който е председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите, икономистът проф. Красимир Петров, както и финансистът Красимир Катев. Те ще коментират дали експозицията към Русия и Украйна е голям проблем за регионалните банки и могат ли централните банкери да забавят икономическото възстановяване в усилието си да се справят с инфлацията.

„Технологиите и банките“ е името на втория дискусионен панел на Banking Today, който ще стартира точно в 16:00 часа с модератор Бойчо Попов, главен редактор на водещия икономически сайт Investor.bg. В него участие ще вземат Недялко Димитров – оперативен ръководител „Продуктово развитие“ в Нетера, Гео Галчин – мениджър „Дигитална трансформация” в TBI, Борислав Диков – началник отдел „Дигитално банкиране“ в Пощенска банка, Деница Маджунова – ръководител отдел „Физически лица” в ПроКредит Банк и Даниел Алексиев, директор „Финтех услуги“, БОРИКА АД.

Те ще запознаят присъстващите с начините, чрез които технологиите променят традиционния начин на банкиране, предимствата за бизнеса и потребителите от т. нар. „отворено банкиране“, киберсигурността, дигиталните банки на българския пазар и възможностите за предотвратяване на ерозията на лоялността на клиентите с помощта на цифровизацията.

Специализираното събитие Banking Today е с безплатен достъп за посетители, като е необходима задължителна предварителна регистрация в страницата на събитието на Investor Media Pro, където ще откриете и пълна информация за темите и участниците във визионерската дискусия.

Генерални партньори на Banking Today са Пощенска банка и ПроКредит Банк. Основни партньори на събитието са MFG, БОРИКА АД и Българо-американска кредитна банка. Banking Today се провежда с подкрепата на TBI BankNeterra и Acronis.

Институционални партньори на събитието са Българската стартъп асоциация, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската финтех асоциация, CEED Bulgaria, Sofia Tech Park, Betahaus Sofia, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Български форум на бизнес лидерите, Френско-българската търговска и индустриална камара и ГерманоБългарска индустриално-търговска камара.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, сп. BusinessGlobal и сп. „Мениджър“.

Пътят на България към еврото – на фокус в конференцията Banking Today на Investor.bg в София на 9 май
Към началото