Започва първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“

Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи дебютното издание на 15 ноември от 21 часа

Кои са най-вдъхновяващите, перспективни и дръзки бизнес идеи в динамичните и предизвикателни времена? Могат ли стартиращите компании да бъдат ключът към новата по-добра реалност и перспективно бъдеще? В това ще се опитат да убедят публиката всички 21 стартиращи компании, които ще вземат участие в първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“, коeто Bloomberg TV Bulgaria реализира. Предаването ще стартира от 15 ноември в 21:00 часа и ще се излъчва всеки вторник и четвъртък в ефира на единствения бизнес телевизионен канал у нас.

Повече от 40 представители на стартиращи компании изявиха желание да представят своите бизнес идеи и подадоха своите кандидатури, но само 21 бяха избрани да продължат и спечелиха своето място в стартъп състезанието „Дръзките“. Те ще имат възможността да представят по най-добрия начин компанията си, да получат ценни съвети и полезни насоки от менторския екип на „Дръзките“, за да подобрят и развият своите бизнес идеи. Благодарение на тази помощ, участниците, които запазят мястото си до финала, ще имат по-голям шанс да впечатлят визионери и професионалисти с богат опит, които ще бъдат жури в състезанието.

Освен победител в „Дръзките“, стартиращата компания, която заеме първото място, ще получи и достъп до финансиране, грантови решения, акселераторски програми и срещи с ключови ментори в Обединеното кралство.

Водещ на вдъхновяващото предаване ще бъде Павел Езекиев. Той е сериен предприемач, като опитът му включва основаването и успешната продажба на Софика Груп, бизнес с контактен център и на 4 фонда за рисков капитал с над 40 инвестиции в стартъпи в над 10 държави, 14 от които реализирани чрез продажби на стратегически инвеститори и на борсата. Павел има професионален опит от Майкрософт в САЩ и като инвестиционен банкер в сферата на сливания и поглъщания в Дойче Банк в Лондон и София. Бивш член е на настоятелството на Американския Университет в България. Завършил е финанси в Northeastern University в Бостън, има пост-дипломна квалификация по невропсихология от Vrije University в Амстердам и преподавал устойчиво финансиране в EDHEC в Лил, Франция.

Не пропускайте началото на първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ и проследете пътя на дръзките бизнес идеи – на 15 ноември, от 21 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund и Innovation Capital.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Започва първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“
Към началото