Успешно приключи изпълнението на проект „Виртуално все по-позната София“

На 14.11.2022г. в един от обектите по проект „Виртуално все по-позната София“ – Entract 127 се проведе заключително събитие, на което бяха представени постигнатите резултати и визията за последващо развитие. Проектът се изпълнява от Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България“ (CEED Bulgaria) с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022 и се фокусира върху повишаване познаваемостта на столицата чрез интерактивно преживяване и създаване на основа за обществена подкрепа, съпричастност и устойчивост на резултатите.

По време на събитието присъстващите получиха брошури с информация за целите на проекта и всичко, свързано с неговото изпълнение, и се запознаха с функционалностите на специално разработения уебсайт и мобилно приложение. Специално внимание се отдели на новите маршрути „Жива вода“, „Споделена София“ и „Кулинарни фестивали“, както и на новите обекти, допълващи старите маршрути, като „Римски мавзолей“, „Арт инсталация Съборна“, „Кино Влайкова“, графит „Танцът на хлебчетата“. Всички идентифицирани обекти се намират на територията на град София и се отличават със своята историческа, архитектурна, художествена и/или културна стойност. Аудио файловете към всеки от обектите прави уебсайта и приложението достъпни за използване от хора със зрителни увреждания, а създаденият  календар на събитията дава възможност за своевременно информиране за мероприятия, провеждани в част от обектите.

Специално разработената дигитална игра „Опознай София“ ще продължава да привлича любознателни ентусиасти и да насърчава физическото посещение на обектите и състезателния дух на участниците. Формата за контакт в уебсайта https://unknown-sofia.com/ ще бъде отворена за събиране на допълнителни идеи за обекти и маршрути.

Резултатите по проекта ще бъдат обобщени и във видеоматериал, който ще бъде достъпен на уебсайта по проекта.

Мобилното приложение (Unknown Sofia) може да изтеглите посредством визуализираните по-долу QR кодове.

                                 

            Google Play                 App Store

 

Успешно приключи изпълнението на проект „Виртуално все по-позната София“
Към началото