“Виртуален тур – непозната София”

 

                    

На 10.01.2022 г. Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България“ даде старт на изпълнението на проект „Виртуален тур – непозната София“ с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2021. Проектът има за цел осъществяване на активни действия в посока популяризиране на идеята за преоткриване на София и нейните малко познати исторически, архитектурни, културни и художествени паметници и забележителности.

Изграждането на интернет сайт и мобилно приложение ще предостави възможност на гражданите и посетителите на София да споделят информация и отзиви за забележителностите, като по този начин ще се подпомогне процесът по популяризиране на туристическите маршрути в града и местните културно-исторически и туристически забележителности. Цели се повишаване на познаваемостта на столицата чрез интерактивно преживяване и създаване на стабилна основа за обществена подкрепа и съпричастност, както и стабилност, устойчивост и бъдеща мултипликация на предвидените резултати. Предвидените цели и резултати следва да бъдат постигнати до началото на месец май 2022г.

Планираните дейности по проекта включват:

  • Анализ и проучване на подходящи исторически, архитектурни, културни и художествени места и обекти на територията на гр.София;
  • Формиране на обществен и граждански интерес към идентифицираните обекти;
  • Създаване и популяризиране на интернет сайт с описание и информация за идентифицираните места и обекти със засилен обществен интерес;
  • Създаване и разпространение на мобилно приложение/ апликация с идентифицираните забележителности/ маршрути;
  • Дейности по публичност и популяризиране на обществена информация.

Линк към уебсайта по проекта: https://unknown-sofia.com/

Посредством визуализирания по-долу QR код получавате директен достъп до уебсайта, в който ще намерите бутони за изтегляне и на мобилното приложение по проекта, разработено за двете операционни системи – Android и iOS.

 

 

“Виртуален тур – непозната София”
Към началото