Успешно приключи проект „Виртуална разходка из непознатата София –дигитално приключение”

На 26 октомври 2023 г. в „Sofia Holistic Coworking Company“ (SOHO), София бяха представени резултатите по проект „Виртуална разходка из непознатата София – дигитално приключение”, изпълняван от Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България“ с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2023.
Всички присъстващи на заключителното събитие имаха възможността да се запознаят с нови маршрути и обекти, да съберат парченцата от пъзела на „Непознатата София”, да получат дигитална USB карта, даваща информация за постигнатото по проекта.
Най-голям интерес сред присъстващите предизвика новият маршрут „Любими занимания – бъди активен”, обхващащ обекти, в които свободното време се оползотворява по пълноценен, различен и забавен начин. Някои от тях са: Climb Academy, CARVE, Matzalo, а останалите може да намерите в уебсайта по проекта – https://unknown-sofia.com/, както и в мобилното приложение „Unknown Sofia”. Маршрутът привлича вниманието на по-младата аудитория и предлага интересни места за посещение на територията на столицата, отговарящи на различни интереси и хобита.
В рамките на проекта бяха направени кратки презентации в две столични училища, съпроводени от представяне на демонстративния пъзел и дискусия с учениците относно познатите и непознати кътчета в столицата. С цел разпространение на резултатите, изработените пъзели и дигитални USB карти достигат до повече от 40 училища на територията на гр.София.
Десет маршрута са готови да посрещнат своите посетители. Харесайте си обект и научете повече за него на: https://unknown-sofia.com/.
Не пропускайте да подредите пъзела на „Непознатата София” в неговия дигитален формат, който отново ще намерите в уебсайта по проекта.
Успешно приключи проект „Виртуална разходка из непознатата София –дигитално приключение”
Към началото